Vânzarea punctelor ANRP

Începând cu data de 1 ianuarie 2017, cei ce dețin puncte ANRP le pot valorifica. Cu toate acestea, proprietarii punctelor ANRP nu pot primi mai mult de 20% din totalul punctelor pe care le dețin într-un an. Valoarea unui titlul de plată nu poate fi mai mică de 20.000 de lei. Eliberarea titlurilor de plată se face în baza deciziei de compensare, copiei actului de identitate sau procură, în cazul în care titularul este reprezentat prin mandatar.

Ținând cont de starea de incertitudine determinată de plata eșalonată (20% pe an), cei mai mulți deținători de puncte ANRP au început deja să le înstrăineze către anumiți investitori care sunt dispuși să aștepte încasarea banilor de la stat. Valoarea unui punct ANRP este mai mică decât ceea ce oferă statul, însă proprietarii au un avantaj – intră mai repede în posesia banilor, fiind scutiți de birocrație.

Vânzarea punctelor ANRP se face în biroul unui notar public care verifică calitatea părților și mai ales certifică validitatea punctelor ANRP. Totodată, notarul se asigură că titularul punctelor ANRP intră în posesia banilor prin semnarea contractului de vânzare cumpărare.

Vinzi puncte ANRP?

Dacă vrei să vorbim mai mult despre acest subiect, nu ezita să ne contactezi!

ai puncte ANRP, dar încă nu ești sigur ce să faci cu ele?