Întrebări frecvente

“Important este să nu te oprești niciodată din a-ți pune întrebări.”
Albert_Einstein_Head
Albert Einstein
fizician

Care este valoarea nominală a unui punct ANRP

Valoarea unui punct ANRP este de 1 leu.

Ce se poate face cu o decizie de puncte ANRP?

Deciziile cu puncte ANRP pot fi vândute la preţul pieţii sau păstrate. În situaţia în care doriţi să vindeţi vă rugăm să ne contactaţi la telefonul sau e-mail-ul afişat pe site. În situaţia în care doriţi să păstraţi decizia de puncte, trebuie să urmați procedura ANRP de valorificare a deciziilor și să încasați banii în termen de 5 ani.

Cât este prețul unui punct ANRP?

Valoarea unui punct ANRP este de 1 leu. Preţul punctelor ANRP însă fluctuează, ca orice instrument financiar în funcţie de cerere şi ofertă. Pentru a afla valoarea estimativă a punctelor dumneavoastră vă rugăm să consultaţi calculatorul din partea dreapta. Pentru a obţine o cotaţie de preţ actuală vă rugăm să ne contactaţi telefonic sau pe e-mail.

Este legală vânzarea punctelor ANRP?

Categoric, da!

Vânzarea sau cesionarea punctelor ANRP este reglementată prin Legea 165/2013, aceeaşi lege care prevede această metoda de despăgubire, respectiv apariţia punctelor ANRP.

Cum se poate valorifica un punct ANRP?

Sunt 2 metode prin care poți valorifica punctele ANRP:

  • vânzare la preţul pieţii
  • încasare de numerar după 5 ani începând din 2017 (în cazul în care nu apar noi amânări).

Cine sunt cumpărătorii din piața punctelor ANRP?

Persoane sau instituţii financiare care dispun de lichidităţi şi sunt dispuşi să-şi asume riscul aferent acestei investiţii.

Câți proprietari de puncte există?

La momentul actual s-au rezolvat aproximativ 55.000 de dosare atât prin emiterea de puncte ANRP cât și sub alte forme de despăgubire. Numărul de puncte emis creşte în fiecare lună prin soluţionarea de noi dosare de despăgubire. În momentul de față ar mai fi aproximativ 44.000 de dosare rămase nesoluționate.

Care este valoarea tuturor punctelor ANRP?

Valoarea tuturor punctelor ANRP se poate obţine prin înmulţirea numărului total de puncte emise cu valoarea nominală (1 leu/punct). Valoarea totală este de aproximativ 4 miliarde lei.

Vinzi puncte ANRP?

Dacă vrei să vorbim mai mult despre acest subiect, nu ezita să ne contactezi!

[CP_CALCULATED_FIELDS id="1"]

Ai puncte ANRP, dar încă nu ești sigur ce să faci cu ele?