Afacerea anului 2017: tranzacţiile cu puncte de despăgubire ANRP. Investitori specializaţi pregătesc deja banii

economica.net, data 13.12.2016

Foştii proprietari ai imobilelor confiscate care nu au primit încă nimic de la stat vor beneficia în sfârşit de o lege prin care, teoretic, vor putea fi despăgubiţi, prin puncte. Sistemul, destul de complicat, le va aduce banii însă în cinci-zece ani, şi a apărut deja tranzacţionarea paralelă a acestor puncte, dar la discounturi (pierderi) semnificative. Vestea bună este că, odată cu 1 ianuarie, în această piaţă vor intra fondurile de investiţii specializate, care să ia locul samsarilor, iar foştii proprietari care nu vor să aştepte ani buni ca să primească despăgubirile pot avea şansa să primească mai repede bani ceva mai mulţi.

[citește în continuare]

Punctele emise de ANRP se vând cu 25 – 40 de bani

curierulnational.ro, data 22.06.2016

Pe internet există deja site-uri care prezintă echipe cu peste 20 de ani de activitate pe piaţa de capital şi cu „o bogată experienţă în domeniul restituirii proprietăţilor”, care se oferă să încheie vânzarea punctelor
Pentru a convinge, specialiştii arată că nu există în prezent nicio taxă pusă pe vânzarea punctelor şi că începerea licitaţiilor cu punctele ANRP la 01.01.2017 pare destul de improbabilă

[citește în continuare]

Piaţa gri a despăgubirilor

digi24.ro, data 03.07.2015

Pe internet au răsărit în ultimii doi ani site-uri special create pentru cumpărarea de puncte ANRP, primite de familiile care au fost expropriate de comunişti. Punctele sunt o formă de despăgubire în natură, pentru că vor putea fi folosite la achiziţia proprietăţilor pe care statul le scoate la anul la licitaţie. Fiecare punct valorează un leu. Însă posesorii de puncte care au nevoie de bani şi decid să le vândă pe piaţa gri primesc mult mai puţin.

[citește în continuare]

Termene-limită pentru finalizarea procesului de restituire, amânate cu un an

StiriPeSurse.ro, data 30.12.2015

Guvernul a decis astăzi, printr-o Ordonanță de Urgență, prorogarea cu un an a unor termene prevăzute de Legea nr. 165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România.

[citește în continuare]

Totul despre punctele ANRP: Ce sunt si cum pot fi valorificate de fostii proprietari din regimul comunist

Wall-Street.ro, data 26.01.2017

Punctele ANRP au inceput sa fie distribuite in anul 2013, acesta fiind raspunsul statului roman la problema fostilor proprietari din regimul comunist care inca nu au fost despagubiti la mai bine de 26 de ani de la Revolutie. Ce sunt acestea si in ce masura detinatorii le pot valorifica in prezent?

[citește în continuare]