Care este valoarea nominală a unui punct ANRP?

Valoarea nominală a unui punct ANRP este de 1 leu.

Ce se poate face cu o decizie de puncte ANRP?

Deciziile cu puncte ANRP pot fi vândute la preţul pieţii sau păstrate. În situaţia în care doriţi să vindeţi vă rugăm să ne contactaţi la telefonul sau e-mail-ul afişat pe site. în situaţia în care doriţi să păstraţi decizia de puncte, puteţi participa la licitaţii începând cu 2017 sau să primiţi valoarea nominală în 7 rate anuale, începând tot cu 2017.

Cât este preţul unui punct ANRP?

Preţul punctelor ANRP fluctuează ca orice instrument financiar în funcţie de cerere şi ofertă. Vă rugăm să consultaţi graficul realizat pe prima pagină a acestui site. Pentru a obţine o cotaţie de preţ actuală vă rugăm să ne contactaţi telefonic sau pe e-mail.

Este legală vânzarea punctelor ANRP?

Categoric, da!

Vânzarea sau cesionarea punctelor ANRP este reglementată prin Legea 165/2013, aceeaşi lege care prevede această metoda de despăgubire, respectiv apariţia punctelor ANRP.

Cum se poate valorifica un punct ANRP?

Sunt 3 metode prin care poti sa vinzi punctele ANRP:

  • vânzare la preţul pieţii
  • participare la licitaţii din 2017 (foarte puţin probabil)
  • încasare de numerar în 7 rate anuale începând din 2017 (în cazul în care nu apar noi amânări).

Cine sunt cumpărătorii din piaţa punctelor ANRP?

Persoane sau instituţii financiare care dispun de lichidităţi şi sunt dispuşi să-şi asume riscul aferent acestei investiţii.

Câţi proprietari de puncte există?

La momentul actual există peste 3.500 de dosare soluţionate prin emiterea de puncte ANRP, însă acest număr creşte în fiecare lună prin soluţionarea de dosare de despăgubire.

Care este valoarea tututor punctelor ANRP?

Valoarea tuturor punctelor ANRP se poate obţine prin înmulţirea numărului total de puncte emise cu valoarea nominală (1 leu/punct). Până în prezent au fost emise 1.3 miliarde de puncte ANRP.